Nya krav på äldre hissar
Stockholms bästa hissföretag. Experter på moderniseringar, service och felsökning
Hiss, hissar, serviceavtal, ombyggnation, modernisering, hydraulhiss, linhiss, nymontage, hisservice, hissfirma, hissföretag, felsökning
40428
post-template-default,single,single-post,postid-40428,single-format-standard,cabin-core-1.2,select-child-theme-ver-1.0.1,select-theme-ver-3.5,ajax_fade,page_not_loaded,,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Nya krav på äldre hissar

Nya krav på äldre hissar

Regeringen har bestämt att äldre hissar måste bli säkrare. Det är för att undvika att barn fastnar mellan dörrarna och skadar sig. Det har hänt flera gånger och ett barn dog till och med i en hiss i Göteborg.

De nya reglerna säger att det ska finnas något som skyddar mellan dörrarna i hissen. Det kan till exempel vara en plåt eller en ljusstråle som känner av om någon är där. Om det finns ett skydd, kan inte barnen klämma sig eller bli instängda.

Det finns ungefär 5 800 hissar som behöver åtgärdats så att de blir säkrare. Det ska vara klart senast år 2031. Det är fastighetsägaren som ansvarar för att göra det.

Du kan läsa mer om de nya reglerna på regeringens hemsida eller på Hissförbundets hemsida.

Tags: